Töklotyó

 2010.07.19. 19:50

Hozzávalók:

  • 1 kg főzőtök
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 pohár tejföl
  • fél liter tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • delikát
  • pirospaprika
  • csipet cukor
  • 2 ek liszt

Elkészítés:

A tököt megmosom, meghámozom, kettévágom, magjait kikaparom, húsát legyalulom. A hagymát felkockázom, majd rádobom az olajra és üvegesre párolom. Hozzáadom a tököt, és a felvágott kaprot. Aláöntök kevés tejet, majd jöhetnek a fűszerek: só, bors, csipet cukor és a delikát. Ezután a tejfölt elkeverem két kanál liszttel. Amikor a tök megpuhult összekeverem a maradék tejjel és a lisztes tejföllel. Végül egy kávéskanál pirosparikával színezem. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tollastubu.blog.hu/api/trackback/id/tr442161938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása