Lecsó

 2010.07.18. 17:08

Nyár. Házias íz. Örök kedvenc. 

 Hozzávalók:

  • 1kg paradicsom
  • 1kg paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 szelet (házi)füstölt szalonna
  • 1 evőkanál (házi) zsír
  • bors
  • 1 kk pirosparika

 

A zöldségeket megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, a magokat és ereket kivágjuk majd apró kockára vágjuk. A paradicsomot leforrázuk, a héját lehuzzuk, felvágjuk. A hagymát és a szalonnát felkockázzuk rádobjuk a zsírra. Amikor a szalonna megpirult lehúzzuk a tűzhelyről és rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a paradicsomot. Pár percig főzzük, majd beleforgatjuk a paprikát is, sózzuk borsozzuk, végül fedő alatt puhára főzzük.

Són, borson és paprikán kívül ne tegyünk bele más fűszert, nem kell túlbonyolítani a dolgot!

Az utolsó pár percben lehet beletenni lecsókolbászt, debrecenit,virslit,házikolbászt, ki hogyan szereti :)

Házi kenyérrel isteni!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tollastubu.blog.hu/api/trackback/id/tr152159126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása