Nyár. Házias íz. Örök kedvenc. 
Hozzávalók:
- 1kg paradicsom
- 1kg paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 szelet (házi)füstölt szalonna
- 1 evőkanál (házi) zsír
- só
- bors
- 1 kk pirosparika
A zöldségeket megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, a magokat és ereket kivágjuk majd apró kockára vágjuk. A paradicsomot leforrázuk, a héját lehuzzuk, felvágjuk. A hagymát és a szalonnát felkockázzuk rádobjuk a zsírra. Amikor a szalonna megpirult lehúzzuk a tűzhelyről és rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a paradicsomot. Pár percig főzzük, majd beleforgatjuk a paprikát is, sózzuk borsozzuk, végül fedő alatt puhára főzzük.
Són, borson és paprikán kívül ne tegyünk bele más fűszert, nem kell túlbonyolítani a dolgot!
Az utolsó pár percben lehet beletenni lecsókolbászt, debrecenit,virslit,házikolbászt, ki hogyan szereti :)
Házi kenyérrel isteni!