Hozzávalók :
- 1 nagy szelet lazacfilé (70-80 dkg)
- 2 dl főzőtejszín
- 1/2 teavaj
- 1 csomag konyhakész koktélrák
- olivaolaj
- liszt
- citrom
- só
- bors
- 3-4 cikk fokhagyma
A mártás
A teavajat és az apróra vágott fokhagymát beleteszem egy lábasba. Miután a vaj megolvadt beleöntöm a koktélrákot. Borsozom, sózom és fél citrom levét belenyomom. Öt percig főzöm, majd hozzáöntöm a tejszínt és addig főzöm amíg kellően sűrű állaga lesz.
A lazac sütése
Tapadásmentes lábasba olivaolajat öntök. Belehelyezem a lazacot és megsózom. Fedő alatt 10-13 percig sütöm maximum(!) , közben három percenként megforgatom és fél citrom levével meglocsolom. A forgatást két fakanállal csinálom, így nem töröm meg a lazac húsát.
Köretnek zöldséges rizst készítettem.