Lazac koktélrákos mártással

 2010.07.19. 21:03

 Hozzávalók :

  • 1 nagy szelet lazacfilé (70-80 dkg)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1/2 teavaj
  • 1 csomag konyhakész koktélrák
  • olivaolaj
  • liszt
  • citrom
  • bors
  • 3-4 cikk fokhagyma

A mártás

A teavajat és az apróra vágott fokhagymát beleteszem egy lábasba. Miután a vaj megolvadt beleöntöm a koktélrákot. Borsozom, sózom és fél citrom levét belenyomom. Öt percig főzöm, majd hozzáöntöm a tejszínt és addig főzöm amíg kellően sűrű állaga lesz.

A lazac sütése

Tapadásmentes lábasba olivaolajat öntök. Belehelyezem a lazacot és megsózom. Fedő alatt 10-13 percig sütöm maximum(!) , közben három percenként megforgatom és fél citrom levével meglocsolom. A forgatást két fakanállal csinálom, így nem töröm meg a lazac húsát.

Köretnek zöldséges rizst készítettem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tollastubu.blog.hu/api/trackback/id/tr672162088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása