Paprikás krumpli

 2010.07.18. 16:17

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csomag füstli
  • 3-4 vékony szelet szalonna
  • fűszerkömény
  • csemege fűszerpaprika
  • bors
  • gulyáskrém
  • olaj

 

Elkészítés:

A felkockázott hagymát és szalonnát beleteszem az olajba. Amikor a szalonna összesült és a hagyma üveges félrehúzom a lábast, beleteszek 1 evőkanál fűszerpaprikát, 1 kávéskanál fűszerköményt, sót, borsot, kevés gulyáskrémet, 1 nagyobb cikk fokhagymát (reszelem vagy fokhagymanyomón áttöröm), majd a felkockázott, megmosott krumplit. Felöntöm annyi vízzel, hogy biztonságosan ellepje.

A paradicsomot leforrázom, lehúzom a héját, felvágom, a paprikát felkockázom, és beleteszem ezeket is. Amikor már megpuhult a krumpli, a füstlit felkarikázom, és a végén 5 percig főzöm a krumplival.

Tejföllel, kenyérrel kínálom. Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://tollastubu.blog.hu/api/trackback/id/tr772158998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása